Esztergom és Kimle nyerték az első önkormányzati médiaszerver-versenyt

A Globomax Kft. 2010 októberében indította el saját fejlesztésű médiaszerver szolgáltatását a www.onkormanyzati.tv weboldalon. A portál lehetőséget teremt minden választópolgár számára az önkormányzati ülések online élő közvetítésének nyomon követésére, illetve a portálra feltöltött testületi ülések hang-és videoanyagainak, valamint írott jegyzőkönyveinek áttekintésére. Így a települések lakói a képviselőtestületi ülések időpontjától függetlenül, bármikor megnézhetik a települést érintő döntések vitáját és a szavazások végeredményét is.

A 2010. december 1-én meghirdetett médiaszerver-verseny idén január 31-én zárult le. A versenyre minden hazai és határon túli önkormányzat nevezhetett, két kategóriában: a legtöbb lakossági regisztrálót elérő önkormányzat, illetve a legtöbb video-, hang- vagy írott anyagot feltöltő önkormányzat.

Az 1. kategória győztese Esztergom városa lett, míg a 2. kategóriában Kimle (Győr-Moson-Sopron megye) önkormányzata végzett az első helyen.

A verseny keretében összesen 24 önkormányzat töltött fel adatokat (összesen 380 GB-ot, melyből 60 videó, 50 hanganyag, valamint 60 írott jegyzőkönyv). A portál látogatói összesen négyezer órányi videoanyagot töltöttek le, többek között Japánból, az Amerikai Egyesült Államokból, Madagaszkárról, Brazíliából, Romániából, vagy épp Szlovákiából. A legnagyobb érdeklődés Gyomaendrőd képviselő testületi ülései iránt volt tapasztalható, megelőzve Kiskunhalast és Esztergom városát is.

Azóta történt

Előzmények