2018. január 22., hétfő

Gyorskeresés

Programozás környezettudatosan: versenyt hirdet a Pázmány

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A PPKE programozói versenyén egy olyan, hosszú ideig futtatható szoftvert kell fejleszteni, amely energiatakarékosan működik.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia Kara az idén is meghirdeti a „Programozz környezettudatosan” programozói versenyt, melyen a nyertes csapatok pénzdíjban részesülnek. Az indulók feladata elkészíteni egy olyan egyszerű, hosszú ideig futtatható programot, mely az anyagtakarékosság és az energiatakarékosság szempontjait egyaránt figyelembe veszi.

H​ir​d​eté​s

Az ez évi feladat egy olyan program elkészítése, amely a hálózaton keresztül kapott szudoku-táblákat a játék szabályai szerint kitölti, majd kilences csoportokban forgatással, tükrözéssel egymásra helyezi úgy, hogy azok a 3D-s értékelési szabály szerint a maximális eredményt adják. Ezeket kell aztán visszaküldeni az értékelő szervernek. A szudoku-pontszám mellett az eredmény megállapításának másik szempontja a program energia-felhasználásának mérése. Ezt egy monitor nélküli, egységes konfigurációjú számítógépen mért egyéni energiafogyasztás alapján határozzák meg.

A megvalósított eljárásokat elismert szaktekintélyekből álló zsűri is kiértékeli. A versenyprogram beadási határideje március 7., az eredményhirdetésére pedig március végén egy rövid, a témakörrel foglalkozó konferencia keretein belül kerül sor. A győztesek között összesen 350 ezer forint pénzdíjat osztanak ki.

Jelentkezni, illetve bővebb információkat olvasni a verseny weboldalán lehet.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.