Idén is lesz 24 órás programozóverseny a BME-n

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) immáron 11. alkalommal rendezi meg a BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt. A szervezők az idén is népes nemzetközi mezőnyre számítanak, tavaly 41 országból közel ezer ember jelentkezett a versenyre.

A megmérettetésre háromfős csapatok jelentkezését várják, a nevezési határidő: február 17. A csapattagok nemcsak egyetemisták lehetnek, hanem akár az iparban dolgozó profik is. Az első forduló február 19-én egy online verseny lesz, innen a legjobbnak bizonyuló harminc csapat jut tovább a Műegyetemen április 29. és május 1. között megrendezendő 24 órás döntőbe.

Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan. Akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni döntőn is a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők. A problémák megoldásához és az eredményes szerepléshez a gyors és precíz kódírási képesség mellett szükség van jártasságra a hálózatok, a mesterséges intelligencia, az algoritmuselmélet és a számítógépes grafika területén is – közölték.

A versenyt – melynek a főtámogatója az idén az SAP Hungary Kft. – az interneten is lehet majd követni a hivatalos weboldalon.

Azóta történt

Előzmények