Új vezérigazgató az Ericsson Magyarország élén

Augusztus 1-jétől Chris Houghton váltja Éry Gábort az Ericsson Magyarország vezérigazgatói székében – közölte ma a vállalat. Éry Gábor három évig állt a magyarországi leányvállalat élén, irányítása alatt a cég létszáma 800-ról 1200 főre nőtt.

Utódja, Chris Houghton jelenleg az Ericsson Japán vezérigazgató-helyettese, és az észak-kelet ázsiai régióban működő Softbank Divízió vezetője. Az angol szakember ezt megelőzően kilenc éven át különböző vezetői pozíciókban dolgozott Svédországban a hálózati üzletágban, 1988-ban csatlakozott az Ericsson angol leányvállalatához.

„Nagy öröm számunkra, hogy Chris Houghton a régiónkban, azon belül Magyarországon folytatja munkáját. Chris tapasztalata, az Ericsson csoporton belül eltöltött 20 év sikeres munkássága a garancia arra, hogy az Ericsson Magyarország irányítása továbbra is jó kezekben lesz. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy kifejezzem elismerésemet és köszönetemet Éry Gábornak, aki jelentős szerepet játszott abban, hogy az Ericsson Magyarországon ma a távközlési piac meghatározó tényezője” – méltatta a távozó és újonnan kinevezett vezért Roland Nordgren, az Ericsson közép-európai régiójának vezetője:

A zökkenőmentes váltás érdekében Éry Gábor szeptember 1-jéig segíti az új vezérigazgató munkáját.

Azóta történt

Előzmények