Ericsson: 42 Mbps HSPA-hálózatokon

Az Ericsson a 42 Mbps csúcs letöltési sebességet biztosító, új HSPA multi-carrier technológia első bemutatóját fogja megtartani a hét elején, a Barcelonában megrendezett Mobil Világkongresszuson (amelynek eseményeiről testvérlapunk, a Mobilarena csapata helyszíni tudósításokban számol be).

Hirdetés

A multi-carrier technológia a HSPA fejlődésének következő lépése, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az egyidejű, két különböző frekvenciájú vivőcsatornán történő adatfogadást. Ez megkétszerezi a felhasználói adatsebességet egy HSPA-hálózat teljes területén és a cella szélei mentén, ahol a felhasználók általában alacsonyabb sebességet tapasztalnak. Ennek következtében a csúcs letöltési sebesség a ma elérhető leggyorsabb 21 Mbps-ról 42 Mbps-ra nő.

A bemutató az Ericsson Mobile Broadband Router eszközében testet öltött új tervezési koncepciót alkalmazza. Ez a HSPA-hálózatra épülő végfelhasználói készülék egyszerűen használható fix mobil hozzáférést tesz lehetővé. Az egység bárhol használható, ahol széles sávú elérésre van szükség: lakásokban, irodákban vagy köztereken. A Mobile Broadband Routernek köszönhetően az akár 42 Mbps adatsebességet több felhasználó is megoszthatja egymással, mely a rendelkezésre álló nagy sebességű széles sávú kapcsolat hatékony kihasználását jelenti.

Az Ericsson HSPA multi-carrier technológia kereskedelemi hasznosítás céljából 2009 végére lesz elérhető.

Azóta történt

Előzmények