Ericsson: közel az 500 megabites sávszélesség – rézkábelen

Hirdetés


A következő generációs digitális előfizetői vonalak (DSL) több mint 500 megabit másodpercenkénti adatátviteli sebességet tesznek majd lehetővé a továbbfejlesztett zajszűrési technológiának és a rézkábelek kötegezésének köszönhetően, állítja az Ericsson.
A svéd cég nagy ívű bejelentésének hátterében az áll, hogy – saját kommunikációjuk szerint – a világon elsőként sikerült élő demonstrációban, nagy bitsűrűségű DSL2 rendszeren 500 megabites adatátviteli sebességet elérniük. A vállalat úgy számol, hogy a technológián alapuló eszközök már akár az év vége felé is hozzáférhetőek lesznek a piacon.
Az Ericsson tájékoztatása szerint a jelentős sebességnövekedés egyik kritériuma, hogy több rézkábelt rendezzük el kötegekben – a vállalat hat darab huzalt állított hadrendbe, egyenként mintegy 500 méter hosszúsággal. A másik fontos szempont, hogy nagy pontossággal meg tudjuk előre határozni, a vonal melyik szegmenségben lép majd fel zaj, majd azt sikeresen kiszűrjük – úgy tűnik, a cég vektorizálásos módszerrel sikeresen vette ezt az akadályt is.
Az Ericsson jelenleg szabványosítja a technológiát, az erre épülő sztenderddel reményeik szerint még az év vége előtt elkészülnek. A cég ugyanakkor azt javasolja, hogy akiknek telik rá, továbbra is használjanak inkább optikai kábeleket.

Azóta történt

Előzmények