Sokan néztük az olimpiát az interneten is

Az olimpiai játékokat az MTVA HD-minőségben közvetítette a weben, amihez a technikai hátteret, a tartalomtovábbítási hálózatot (CDN) az Antenna Hungária biztosította. A távközlési vállalat közleménye szerint a játékok 17 napja alatt összesen 135 000 néző kapcsolódott be az interneten valamelyik szám közvetítésébe. A legnézettebb sportesemény az augusztus 8-án lejátszott Magyarország-Izland kézilabda-mérkőzés volt, ezt egyszerre több mint 29 000 néző követte online, aminek kiszolgálásához 35 Gbps sávszélességre volt szükség.

A HD-közvetítésen túl sikerként értékeli az Antenna Hungária az élő 3D-streamet is, melyet a nagyközönség Magyarországon most először próbálhatott ki. Az M3D kísérleti csatorna adását a hazai internethasználók az olimpiai játékok ideje alatt kétféle formátumban is nézhették. Az anaglif változathoz nem volt szükség speciális megjelenítőre, csupán egy piros-kék szűrővel rendelkező szemüvegre, ezzel a térhatású kép élményét bárki élvezhette akár hagyományos monitoron vagy televíziókészüléken is – áll a társaság közleményében.

Azóta történt

  • Egyre népszerűbb a MinDig TV

    A televíziós platform rendkívül erős növekedést ért el tavaly. Az Antenna Hungária várakozásai szerint jövőre meglesz a százezer előfizető.

Előzmények