Nem Nyitrai távozik, hanem a helyettese

Nyitrai Zsolt a budapesti Sziget fesztiválon tett látogatásán újságírói kérdésre válaszolva elmondta: csütörtökön írásban felkérte Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert, hogy kezdeményezze a kormányfőnél Vasváriné dr. Menyhárt Éva hírközlésért és audiovizuális médiáért felelős helyettes államtitkár felmentését. „Eltelt egy év a kormányzásból, így mint minden államtitkár, én is értékelem az államtitkárságon zajló munkát” – mondta Nyitrai.

Hirdetés

Amint az MTI híradásából kiderül: Nyitrai Zsolt hírlapi kacsának minősítette a saját távozásáról szóló sajtóhíreket. Mint mondta, a héten „támadás érte” az infokommunikációs államtitkárságot, egy országos napilap „negatív híreket fogalmazott meg” az államtitkársággal és az ő személyével kapcsolatban. „Ezek a hírek természetesen minden alapot nélkülöznek” – mondta.

Nyitrai Zsolt állítólagos menesztéséről szerdán jelent meg egy hír a Magyar Hírlap-ban. Másnap a Magyar Nemzet azt állította, hogy multiérdekek álltak az infokommunikációs államtitkár felmentéséről szóló hír mögött. A beszámoló szerint a híreszteléssel befolyásolni próbálták a kormányzat nemzeti informatikai és telekommunikációs stratégiai tervezésének beindítását, amelynek során Nyitrai Zsolt tevékenysége elsősorban a Magyar Telekom érdekeit sértette.

„Pletykák helyett én elsősorban a munkára kívánok koncentrálni” – hangsúlyozta az államtitkár pénteken a Szigeten. Elmondta: 2013-ra lehetőséget kívánnak teremteni arra, hogy az egész országban elérhető legyen a széles sávú internetszolgáltatás. Az államtitkárság másik fő törekvése az, hogy az elektronikus kormányzati gerinchálózat üzemeltetését 2012 elejétől átvegye az állam, a harmadik kiemelten fontos feladat pedig az, hogy fejlesszék a kis- és a közepes vállalkozások informatikai infrastruktúráját.

Azóta történt

Előzmények