Elkezdték telepíteni a gigabites Wi-Fi pontokat

Ahogy azt bő egy évvel korábban New York polgármestere megígérte, építeni kezdték a multifunkciós hotspotokat.

Hétfőn megkezdődtek a New York-i telefonfülkék helyére kerülő, gigabites Wi-Fi hotspotok telepítési munkálatai. Ahogy arról tavaly novemberben az IT café is beszámolt, az amerikai nagyváros vezetése grandiózus tervekkel állt elő. Ezek arról szóltak, hogy az idei évben elkezdik lecserélni a régi fülkéket, helyükre pedig a LinkNYC nevű hozzáférési pontok kerülnek, szélessávú vezeték nélküli internetet, illetve számos egyéb hasznos funkciót sűrítve magukba.

Egy-két hét tesztelést követően használatba vehetik az első LinkNYC pontokat a New Yorkiak
Egy-két hét tesztelést követően használatba vehetik az első LinkNYC pontokat (forrás: The Verge) [+]

A jelenlegi állapotok szerint 2016 júliusáig összesen 500 Linket telepítenek, a teljes hálózat azonban 7500-nál is több egységből áll majd (bár eredetileg tízezerrel számoltak). Ezekkel lehet majd országon belül ingyenesen telefonálni, mobilt tölteni, gigabites Wi-Fi-n keresztül internetezni (akár az oszloptól 45 méteres távolságból), illetve a hivatalok, turisztikai információk, térképek is könnyen elérhetőek lesznek. Természetesen a vészhívás funkció sem maradhatott le.

Júliusig ötszáz régi fülkét cserélnek le
Júliusig ötszáz régi fülkét cserélnek le (forrás: The Verge) [+]

Hogy mindez ne az állampolgárok zsebét nyomja, az oszlopok két oldalára 140 centis képátlójú kijelzők kerülnek, melyeken hirdetések futnak majd. A város vezetése szerint így ötszázmillió dolláros bevételt termelnek a következő tizenkét év alatt – írja a The Verge, ahol még több kép érhető el a telepítésről.

Azóta történt

  • A Wi-Fi Szövetség válasza a Bluetooth megoldására

    Az alacsony fogyasztású Wi-Fi HaLow az energiatakarékos Bluetooth ellen lép pályára. Az első eszközök két éven belül érkezhetnek.

  • Ön dönt: chatel vagy vezet!

    New Yorkban azt tervezik, hogy ha baleset történik, és az érintett sofőr épp gépelt ebben az időben, akkor úgy tekintik, mint ha részeg lett volna.

Előzmények