Az NVIDIA szerint minden országnak saját AI-infrastruktúrára van szüksége

Huang Zsen-hszün szerint minden országnak saját, független AI-infrastruktúrát kell kiépíteni.

Már így is elképesztő, hogy az AI-őrület mit tett a tech szektorral és a tőzsdével, ahogy az is, milyen mértékben szárnyalnak az NVIDIA részvényei. A cég már értékesebb, mint az Amazon.

A jelek szerint azonban bőven lehet ezt még fokozni. Huang Zsen-hszün, az NVIDIA vezérigazgatója hétfőn például kijelentette: minden országnak szüksége van egy saját, független AI-infrastruktúrára, hogy előnyt kovácsoljon a gazdasági lehetőségekből, miközben megvédi a saját kultúráját. Szerinte ezt nem lehet hagyni, hogy más emberek tegyék meg – közölte Dubajban, a World Government Summiton. Hozzátette: a cége demokratizálja az AI-hoz való hozzáférést. Minden más a többieken múlik, az ipar beindítása, az infrastruktúra kiépítése, a lehető leggyorsabban – folytatta.

Huang Zsen-hszün szerint az AI-aggodalmak túlzottak, felfújták azokat, és korábban az autókat és a repülést is sikerült szabályozni. Egyes embereknek szerinte érdekében áll a technológia misztifikálása, hogy mások ne használják, ne függjenek tőle – szerinte ez hiba.

Az NVIDIA az USA legutóbbi korlátozásai miatt azon is dolgozott, hogy a szankcionált kínai és közel-keleti ügyfeleket is kiszolgálhassa AI-chipekkel – erről nem beszélt most a vezérigazgató.

Azóta történt

Előzmények