7 billió dollárból akar globális AI-chipgyárhálózatot az OpenAI vezetője

A jelentések szerint még az üzleti világban is meghökkentően magasnak számító tőkét akar összeszedni Sam Altman, hogy globális AI-chipgyárhálózatot építsen.

Egy ideje nem titok, hogy Sam Altman számos projektbe belevágott, ezek egyike pedig, hogy az AI-t egy globális AI-chipgyárhálózattal szeretné kiszolgálni.

Ennek érdekében befektetők tömegeivel egyeztet, többek között kiemelten az Egyesült Arab Emírségekben és a nagy chipgyártókkal. Altman növelné a világ chipgyártó kapacitását, és alapvetően az AI kiszolgálását tartja szem előtt a WSJ jelentése szerint.

A projekt keretében 5-7 billió dollárt szedne össze Altman, derült most ki a pontosabb célja. A tervek segítségével megoldanák az OpenAI növekedési nehézségeit, állítja a jelentés. Az OpenAI jelenleg bő 80 milliárd dollárt érhet a befektetők értékelése szerint.

A Semiconductor Industry Association szerint egyébként a globális chipeladások idén már 13,1 százalékkal emelkedhetnek az AI-őrület miatt, szemben a tavalyi 8 százalékos visszaeséssel.

Altman 7 billió dolláros tőkebevonása a jelentés szerint még az üzleti világban is meghökkentően magas. A megbeszélések alapján az OpenAI, a befektetők, a chipgyártók és az áramszolgáltatók is együttműködnének, hogy összerakják a chipgyárakat, amiket a chipgyártók üzemeltetnének.

Azóta történt

Előzmények