Növelte árbevételét az IQSYS Rt.

Hirdetés

Közzétette 2004 első félévi eredményeit az IQSYS Informatikai Rt.: a társaság az esztendő első felében 1629 millió forint bevételt ért el, ami 25%-kal haladta meg a tavalyi év azonos időszakának eredményét. A bevételen belül a hozzáadott érték 1014 millió forint volt.

A fenti számokból két fontos következtetés vonható le – nyilatkozta az eredmény kapcsán Verseghi Nagy Miklós, a cég ügyvezető igazgatója –, az egyik, hogy szemlátomást jót tett a vállalatnak a tavalyi átalakítás, amelyben egyébként a KFKI Csoport egésze részt vett. A másik, hogy már egyértelműen látszik: a pangás után az idén egy érezhető, markáns növekedésnek indult a piac. Ha terveinket a második félévben is teljesíteni tudjuk, amire jó esély van, – bizakodik a szakember –, akkor az év végére elérjük a 3,7 milliárd forint árbevételt.

Az IQSYS-en belül a legtöbb bevételt a pénzintézeti üzletág hozta, ami nem meglepő, hisz a legtöbb pénz, mint mindenütt a világon, Magyarországon is a bankszektorban van. Ezzel együtt jól teljesített az ipari és a telekommunikációs üzletág is. "A bevétel nagyjából felét 5 nagy projektből realizáltuk, 1 nagy állami, 3 banki, és két nagyvállalati beruházást sikerült elnyernünk, melyek egyenként is 100 millió feletti nagyságrendűek voltak. A bevételek másik fele több közepes és kis megbízásból tevődött össze" – mondta az igazgató.

Figyelemreméltó az egyedi megoldások piacának élénkülése, és megfigyelhető a trend, mely szerint a különböző üzleti intelligencia, adattárház és dokumentumkezelési megoldások mind kisebb vállalatok érdeklődését is felkeltik. A bővülés kapcsán Verseghi elmondta: a cég 140 szakembere dolgozik különböző projekteken országszerte. "Lassanként szükség lesz a gárda létszámának növelésére, de ezzel óvatosak vagyunk, mivel a hatékonyság további növelése is terveink közt szerepel. Bízunk benne, hogy a cég piaci helyzete a jövőben tovább erősödik majd, és ezzel párhuzamosan maga a piac is tovább bővül az elkövetkezendő néhány évben. Mi mindent meg fogunk tenni, hogy ez így legyen" – ígéri Verseghi.

Azóta történt

Előzmények