Bizakodik a KFKI ISYS

A QAD, a vállalati megoldások egyik vezető szolgáltatója a 2004-es pénzügyi évben közel húsz százalékkal növelte bevételeit a kelet-közép-európai régióban, meghaladva az iparági elemzőknek a vállalatirányítási szoftvergyártókra és általában a szoftveriparra megfogalmazott regionális előrejelzéseit. A Gartner Research a 2002-2007-es időszakra a kelet-európai szoftverkiadások összesített éves növekedési arányát 12 százalékra becsüli, az ERP- (Enterprise Resource Planning, vállalatirányítási) szoftverkiadások növekedését pedig 3,2 százalékra.

Hirdetés

"A QAD növekedésének hátterében a kelet-közép-európai gazdaságba vetett bizalom áll. Szlovákia, Lengyelország és Magyarország egyre jobb ipari és termelési számokkal büszkélkedhet, a multinacionális cégek folyamatosan növelik befektetéseiket Kelet-Közép-Európában" – jelentette ki Pamela Lopker, a QAD elnöke.

A QAD MFG/PRO vállalatirányítási rendszerének magyarországi kizárólagos disztribútora, a KFKI ISYS Informatikai Kft. a magyar kis- és középvállalati piacon is kiemelkedő eladási adatokkal rendelkezik – állítja a magyar társaság közleménye. Eszerint tavaly a hazai ERP-piac 10-15 százalékos átlagos növekedését meghaladva, az MFG/PRO felhasználóinak száma húsz százalékkal nőtt. Az IDC legfrissebb, 2002-2007-es időszakra vonatkozó jelentése és előrejelzése szerint az MFG/PRO részesedése a magyar vállalati alkalmazások teljes piacán 5,7 százalék, az ipari és kereskedelmi szektoron belül pedig a termék célcsoportjainak vonatkozásában 13 százalékkal piacvezető. A KFKI ISYS MFG/PRO üzletágának 2003-ban elért 800 milliós árbevétele mintegy duplája a konkurens termékek árbevételének.

"A kis- és középvállalati szektor jelenleg az informatikai piac számára az egyik legjelentősebb szegmens: még nem telített, és komoly az igénye a rendszerintegrációs és azt támogató tevékenységekre. Ez a helyzet jó lehetőséget nyújt számunkra, hogy az MFG/PRO vállalatirányítási rendszer felhasználóinak körét tovább bővítsük. Célunk, hogy két éven belül ötven százalékkal növeljük ügyfeleink számát" – nyilatkozta Ludman Lajos, a KFKI Rt. vezérigazgatója.

Azóta történt