Visszaosztott valamennyit az NFÜ a vállalati GOP-projektbe

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ma bejelentette, hogy a korábbiakhoz képest 500 millió forinttal növelve, összesen 4,5 milliárd forintra emelte az elnyerhető összeget, ugyanakkor 2013. február 28-áig meg is hosszabbította a GOP-2011-2.2.1 pályázat beadási határidejét. A közlemény szerint a komplex vállalati és szervezeti infokommunikációs fejlesztésekre hazai mikrovállalkozások, valamint a kkv-szektor szereplői pályázhatnak. A támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 50 százaléka.

Habár az NFÜ közleménye egy hazai szoftvercég vezetőjének nyilatkozatával azt illusztrálja, hogy az ügynökség kiemelten fontosnak tartja, hogy a gazdaság motorjaiként is számon tartott kis- és középvállalkozások ne maradjanak le nagyobb társaikhoz képest, a bővítés kommunikációja kissé sántít. A GOP-2011-2.2.1 pályázaton elnyerhető összeg ugyanis a kétéves futamidőn belül a 2011 májusában megjelent kiírás szerint még a jelenlegi duplája volt, vagyis 9 milliárd forint. Ám a 2013. január másodikai közlemény, mivel időközben több pályázatot is felfüggesztettek, már így fogalmaz: „A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 4,5 Mrd forint a 2011-13. évekre. A támogatott pályázatok várható száma a 2011-13. években: 600-800 db.”

Így a két évvel ezelőtti szándékokhoz képest csak sovány vigasznak számíthat a jelenlegi félmilliárdos emelés nyelvileg kissé zavaros indoklása: „A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezet fél milliárd forinttal, 4,5 milliárd forintra emelte és 2013. február 28-áig meg is hosszabbította a pályázatok beadásának határidejét.”

Azóta történt

Előzmények