Három napig élő közvetítés a szegedi Networkshopról

Néhány napig most az informatikáé lesz a főszerep a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában, ugyanis az egyetem a házigazdája a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési (NIIF) Program keretében ma délelőtt kezdődött Networkshop 2009 konferenciának.

Ez a rendezvény a hazai oktatási és tudományos intézmények egyik legrangosabb informatikai találkozójává nőtte ki magát az évek során. A három nap alatt 7 szekcióban, mintegy 120 előadás keretében vitatja meg a résztvevő közel 400 szakember az adathálózati kommunikáció, illetve a számítógép-hálózati alkalmazások területén elért eredményeket és azok hatását a magyarországi informatika fejlődésére. A konferencia rangját a támogatók nagy száma is érzékelteti, a listán a következő vállalatokkal és szervezetekkel találkozhatunk: Cisco Magyarország, Nemzeti Hírközlési Hatóság, Alcatel Lucent, T-Systems, Microsoft, Synergon, HP Magyarország, IBM Magyarország, Dexter Informatikai Kft., Sun Microsystems és az Oracle.

Networkshop 2009

A nyitóelőadást Baja Ferenc államtitkár, informatikai kormánybiztos tartotta, aki a Nemzeti Digitális Közmű néhány hónapja indított megvalósításának folyamatáról adott átfogó tájékoztatást, melynek kiterjesztése is napirendre került a magyar felsőoktatás, kutatás és közgyűjtemények országos rendszerére. A fejlesztésekre az Európai Unióval folytatott egyeztetések alapján jelentős támogatásra számíthatunk: a rendszer kiépítésére hosszabb távon 120 milliárd Ft-ot is megpályázhatunk jó eséllyel.

Az internetes közvetítés megtekintéséhez az egyes termekbe az alábbi címeken lehet belépni:

"A" Terem "B" Terem "C" Terem "D" Terem "E" Terem

A konferencia részletes programja a rendezvény honlapján olvasható.

Azóta történt

Előzmények