A kormány támogatását kéri a magyar elektronikai ipar

A néhány hónapja megalakult Nemzeti Elektronikai Kerekasztal (NEK) résztvevői ma ünnepélyes keretek között aláírták azt az állásfoglalást, amelyben a hazai elektronikai ipar erősítésének feladatait foglalták össze.

Hirdetés

A NEK-et 2011. március 10-én hozták létre az iparág meghatározó érdekképviseleti szervei, egyetemek, szakmai szövetségek. A szövetség közleménye szerint a ma aláírt állásfoglalás megállapítja, hogy az elektronikai ipar az összes termelő ágazat közül a legeredményesebben járulhat hozzá a kormány kiemelt célkitűzéseinek megvalósításához: a válságból való kilábaláshoz, a foglalkoztatottság növeléséhez, a vidékfejlesztéshez, a kkv-k erősítéséhez és a nemzetközi versenyképesség növeléséhez.

NEK

Az iparágban rejlő lehetőségek kihasználása érdekében a NEK állásfoglalásában konkrét, megvalósítható javaslatokat tesz egyebek mellett az oktatás fejlesztésére, kompetencia-központok létrehozására és a kkv-k támogatására.

A NEK a kormányzattól azt kéri, hogy az általuk felvázolt fejlesztéspolitikai akcióterv részletes kidolgozásának és végrehajtásának legyen operatív kormányzati felelőse. Ez lehet a biztosítéka annak, hogy az iparágat képviselő szakmai szervezetekkel és a Nemzeti Elektronikai Kerekasztallal együttműködve az állásfoglalásban megfogalmazott akciók sikeres megvalósuljanak.

Azóta történt

Előzmények