Nemszeretem.hu: kit utál a magyar?

Rendhagyó oldal indult nemrég: a nemszeretem.hu. Míg a legtöbb közösségi oldal nem kínál többet egy interaktív telefonkönyvnél, a nemszeretem.hu-n a felhasználók ismeretségi körét az antipátiájuk ereje, tárgya és a bátorságuk formálja. Az egyelőre megjelenésében és funkcionalitásában is puritán oldalra a regisztrált tagok bármit vagy bárkit felvihetnek, akit vagy amit nem szeretnek. A szájt teret ad a magyar társadalmat frusztráló közszereplők, szomszédok, kisboltosok, weboldalak egybegyűjtésénék, jellemzésének, szavazásos rangsorolásának és a róluk folytatott vitának is.

A magánszemélyek által gründolt oldal ötletgazdája, Séra Bálint lapunk kérdésére elmondta: mint minden valamirevaló web 2.0-s induló projekt, a nemszeretem.hu is béta, a funkciókat és a szolgáltatásokat a visszajelzések alapján folyamatosan bővítik majd, ahogy a hibákat is javítják. „Megfigyeltem, hogy a társaságok egyik legfőbb kohéziós ereje a közös és titkos utáltakon alapul, ha hirtelen kifogy a téma, azt mindig be lehet vetni. Gondoltuk, ezt modellezni kéne” – magyarázza az ötlet genezisét. Séra szerint az oldal alapvetően a szórakoztatást szolgálja, de akár hasznos információforrássá is válhat idővel, például ha egy általunk kinézett kereskedő megítéléséről akarunk tájékozódni.

Eddig a több mint 500 regisztrált felhasználó egy nagyjából 250 fős szégyenfalat hozott össze, amelyen a vezető politikusoktól kezdve kereskedőkön és szerelőkön át a „szomszéd 20 éves gyerek”-ig sok minden és sok mindenki megtalálható, amit vagy akit nem szeretünk mi, magyarok. Az első öt helyezett a rájuk leadott nem szerető szavazatok alapján: Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor, Kiszel Tünde, Győzike és Fekete Pákó. A reprezentatívnak egyelőre nem nevezhető listáról az is kiderül, hogy a dohányosokat még a Tescónál, Bill Gatesnél, de még az APEH-nél is jobban utáljuk.

Azóta történt

Előzmények