A Tesla szabotázzsal vádolja egyik alkalmazottját

Elon Musk nyíltan nem mondta ki, de utalt rá, hogy ő az ellenfeleket és a konkurenciát sejti az akció mögött.

Elon Musk már jó ideje izgalomban tartja a Tesla ügyei iránt érdeklődőket, mivel naponta jelentkezett valami újabb megszólalással arról az ügyről, melyben egy alkalmazottja állítólag adatokat lopott a vállalattól. Kedden viszont hivatalosan is bejelentették, hogy egy nevadai bíróságon vádat emeltettek Martin Tripp ellen bizalmas és titkos információk ellopása, majd harmadik félnek való átadása miatt.

A vádirat szerint Tripp tavaly októberben lépett be a céghez, majd pár hónap után új beosztásba helyezték át. Ezzel a férfi elégedetlen volt, és talán bosszúból adta ki az információkat, emellett hamis állításokkal is rontotta a Tesla hírnevét. Különösen trükkösen járt el, mivel három kollégája számítógépére is olyan szoftvert telepített, melyek kinyerték a rendszerből az információkat, majd továbbküldték őket – ez a program azok után is tovább működött, hogy Tripp elhagyta a vállalatot, vagyis azt akarta elérni, hogy ha fény derül az adatlopásra, azzal a kollégáit vádolják meg.

Elon Musk hétfőn belsős körlevélben tájékoztatta a történtekről a vállalat dolgozóit, ebben azt írta, hogy Tripp belenyúlt a cég gyártást vezérlő operációs rendszerébe, és „rendkívül érzékeny” adatokat juttatott ki. Musk nem felejti el megemlíteni, hogy sok a Tesla sikerében ellenérdekelt fél (olaj- és gázipari vállalatok, konkurens gyártók stb.), és közvetetten, név nélkül megvádolta őket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények