MPLS hálózatot épített a régióban a GTS

A GTS Central Europe, a GTS-Datanet Távközlési Kft. anyavállalata bejelentette, hogy Közép-Európában egyedülálló, országhatárokon átnyúló, központilag menedzselt MPLS (Multiprotocol Label Switching) adathálózati szolgáltatást indított a térségben működő multinacionális vállalatok számára. A hálózat újszerűsége abban rejlik, hogy nem az iparágban általánosan elterjedt módon, országos hálózatok egybekapcsolásával jött létre, hanem eleve egy egységes, teljes Közép-Európát lefedő rendszerként hozták létre. A Csehországot, Szlovákiát, Lengyelországot, Magyarországot és Romániát összekötő adathálózatot Prágából központilag menedzselik.

Az alternatív szolgáltató azt reméli, hogy a hálózaton olyan integrált távközlési szolgáltatásokat nyújthat a régióban működő vállalatok számára, amelynek segítségével biztonságosabb, mégis költséghatékonyabb módon oldható meg a telephelyek összekapcsolása. Mégpedig azért – állítják –, mert a saját MPLS hálózat működtetése a központi hálózatfelügyeletnek köszönhetően stabilabb, biztonságosabb, a hibaelhárítási idő pedig alacsonyabb, mint a hasonló méretű, de több távközlési szolgáltató által közösen üzemeltetett rendszerek esetében.

A GTS Central Europe jelenleg MPLS ügyfelei között tudhatja többek között a Palace Cinemas multiplex mozihálózatot, amelynek 20 létesítménye között biztosít kiemelt biztonságú adatkapcsolatot Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon. Ezen a hálózaton fut többek között a Palace Cinemas teljes számlázási és jegyfoglalási rendszere az érintett országokban.

Azóta történt

Előzmények