Tulajdonosváltás a GTS Central Europe-nál

A Columbia Capital, az M/C Venture Partners és az Innova Capital vezette, magánbefektetői alapokból álló konzorcium megvásárolja a GML Limitedtől a GTS Central Europe százszázalékos tulajdonrészét – közölték ma a felek. A tranzakció – melynek értéke nem nyilvános – várhatóan 2008 első negyedévében zárul le.

A GTS Central Europe kelet-közép-európai alternatív távközlési szolgáltató Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Romániában működtet leányvállalatokat – itthon ez a GTS-Datanet –, de szolgáltatásai elérhetők többek között Lettországban, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Bulgáriában és Ukrajnában is. Az elsősorban üzleti szolgáltatásokra összpontosító cég konszolidált bevétele az idén várhatóan 393 millió euró lesz, az EBITDA pedig eléri a 69 millió eurót.

Krzysztof Krawczyk, az Innova Capital képviselője a felvásárlás kapcsán elmondta: „A GTS Central Europe kiváló befektetési lehetőséget kínált számunkra a régióban egyedülálló, nagy kiterjedésű optikai hálózatának és ígéretes fejlődési lehetőségeinek köszönhetően. Az akvizíció a konzorcium vezetői számára komoly beruházást jelent, és a jövőben készen állunk a cégcsoport további fejlesztésére.”

Azóta történt

Előzmények