Ismét Mozilla Hétvége és alkalmazásfejlesztői előkészítő

A Mozilla Hétvége célja, hogy kellemes hétvégi elfoglaltságot nyújtson a fejlesztők és felhasználók számára. Az április első hétvégéjén megtartott esemény sikere azt mutatta, hogy van igény az ilyesféle összejövetelekre, ahol az ismeretek bővítése mellett van lehetőség a közös munkavégzésre és a hazai közösségi élet erősítésére.

Ennek megfelelően 2013. június 15-16-án ismét ilyen közösségi esemény szervezésére szántuk el magunkat. A Mozilla Hétvégére várjuk azokat a profi és haladó fejlesztőket, akik érdekesnek tartják, illetve részletesen meg kívánják ismerni a Mozilla új Firefox OS mobiltelefonos operációs rendszerét.

A Mozilla Magyarország a LIA Alapítványi Óvoda és Szakközépiskola támogatásával 2013. június 14-15-én nyílt hétvégén bemutatjuk a várhatóan ősszel megjelenő Firefox OS-t. A hétvégén érdekes előadások közben az érdeklők kipróbálhatják, hogy milyen egyszerű alkalmazásokat készíteni az új platformra. A részvétel bárki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A tanfolyam díja a támogatóknak köszönhetően csak 9.990 Ft, a részletes tematika a cikk végén található linken érhető el. Ha van saját laptopod, akkor feltétlenül hozd magaddal, de ha nem rendelkezel számítógéppel, akkor is tudunk számodra biztosítani a képzés ideje alatt.

Azért, hogy a kezdők is hasznosan részt vehessenek ezen a rendezvényen, szervezünk egy felkészítő alkalmazásfejlesztői tanfolyamot, amelyen el lehet sajátítani a webalkalmazás- és a weboldalkészítés alapjait.

Kezdő webfejlesztők számára alkalmazásfejlesztés-előkészítő tanfolyamot tartunk 2013. május 9. és június 13. között minden kedd és csütörtök este 17.30 és 20.30 között. A tanfolyamon a résztvevők megismerkedhetnek a webfejlesztés alapjainak számító HTML5 és CSS3 lehetőségeivel, valamint bepillantást nyerhetnek a JavaScript működésébe. A képzés során azokat az alapvető ismereteket szerezhetik meg a jelentkezők, amelyek segítségével a június 14-15-i rendezvényen elkészíthetik a saját alkalmazásaikat, ráadásul lehetőségük lesz kipróbálni azokat a fejlesztői telefonok egyikén.

További információk és jelentkezés a rendezvényekre: http://www.liaiskola.hu/opensource/

Azóta történt

Előzmények

  • Mozilla blog: jó volt Veletech lenni!

    Bemutattuk a Firefox OS-szel szerelt tesztkészülékeket, a Mozillát, illetve a Mozilla más projektjeit is. Örömünkre szolgált, hogy sokan, sokféle kérdéssel találtatok meg minket.

  • Mozilla blog: testet ölt a Firefox OS

    Februárban fejlesztői készülékként két telefon is színre lép a Mozilla mobiltelefonos rendszerével.