A MOL-csoportnál zajlik az ország egyik legnagyobb felhőprojektje

A várhatóan év végén záródó bevezetés után 3000 kulcsfelhasználó fogja a teljesítménymenedzsmenttel, a karriertervezéssel kapcsolatos feladatokat ellátni az SAP SuccessFactors megoldásában – jelentette be ma technológiát szállító cég. A MOL-csoport központja és a MOL Magyarország mellett több külföldi vállalatnál is ezt a rendszert léptetik életbe.

Az SAP bejelentése szerint e feladatokat eddig eltérő alkalmazásokban végezték az olajipari csoportnál, és ezt a megközelítést váltja fel az egységes, innovatív szolgáltatás igénybe vétele. A magyar mellett több más nyelven működő rendszer bevezetését, testre szabását az SAP tanácsadói végzik.

A szolgáltatást a szoftvercég németországi felhőközpontjából fogják biztosítani: a válallat hangsúlyozza, hogy világszerte 26 millióan használják már a felhőből a szoftvercég HR-megoldásait, ehhez adódik hozzá a 3000 felhasználó.

Több olajipari vállalat is a német gyökerű szoftvercég megoldásait futtatja, legutóbb a Shellnél indult el nagyobb SAP-s felhő bevezetés.

Előzmények

  • Elbocsátásokkal is járhat az SAP felhősítése

    A meg nem erősített információk szerint az átalakítások során megszűnnek álláshelyek, de a cég ezzel párhuzamosan még többet kíván létrehozni.

  • Hungarian Cloud Award 2014: a Tresorit a legjobb magyar cloudszereplő

    Kiosztották a Hungarian Cloud Award 2014 díjakat: a fődíjat a kevesebb mint három éve elindult, de a nemzetközi porondon is ígéretes cloud szolgáltatást kínáló Tresorit Kft. kapta.