Újabb magyar városokban fizethető mobillal a parkolás díja

Az EME Zrt, a Pannon, a T-Mobile és a Vodafone ma bejelentette, hogy a parkolási jegy megvásárlását mobiltelefon segítségével lehetővé tévő MobilParkolás rendszerbe most két újabb város, Vác és Szolnok városa is bekapcsolódott, így immár összesen 23 városban használható.

Az előzetes regisztrációt nem igénylő szolgáltatás mindhárom mobilszolgáltató ügyfelei számára igénybe vehető. Az előfizetők hitelkeretük vagy univerzális egyenlegük terhére kétféle módon vásárolhatják meg virtuális parkolójegyüket: ha nem biztosak abban, hogy mennyi ideig lesznek távol autójuktól, tetszés szerint bármikor elindíthatják és le is állíthatják a parkolást, míg az előre meghatározott idejű parkolás (a maximális parkolási időre vonatkozó önkormányzati rendelet betartásával) akkor javasolt, amikor az ügyfél biztosan tudja, mikor fog visszatérni autójához.

A személyautóval parkoló ügyfélnek mindössze annyi a dolga, hogy a parkolóautomatán található, a szolgáltatója szerinti, 810-zel kezdődő telefonszámra („20/30/70-810-XXXX”, a végén a négyjegyű parkolási zónakóddal) SMS-ben elküldje az autó rendszámát, amennyiben a bármikor leállítható, Start-Stop jellegű szolgáltatást veszi igénybe, míg határozott idejű parkolásnál a rendszámon kívül az ott eltöltendő percek számának megadása is szükséges („rendszám,idő” formátumban). A Pannon és T-Mobile előfizetői esetében az első, SMS-ben történő parkolójegy-vásárlást követően a parkolás elindítása, leállítása az automatán feltüntetett telefonszám felhívásával is lehetséges, ahol az ügyfelek egyben bővebb felvilágosítást is kaphatnak a szolgáltatásról.

Vác és Szolnok városa mellett a három hazai mobilszolgáltató ügyfelei a MobilParkolás szolgáltatást a következő városokban vehetik igénybe: Budapest, Ajka, Badacsonytomaj, Balatonfüred, Debrecen, Eger, Gyöngyös, Kaposvár, Keszthely, Kiskunhalas, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Ózd, Szekszárd, Székesfehérvár, Szentendre, Szombathely, Tapolca, Veszprém, Zalaegerszeg.

Azóta történt

Előzmények