Mit kerestünk idén a Google segítségével?

A Google tegnap közzétette szokásos év végi összesített statisztikáját a 2007-es év legnépszerűbb kereséseiről. Az egyébként meglehetősen okos Google Zeitgeist adatai alapján ilyenkor egy egyszerűsített listát kapunk, amin elmerenghetünk (ha akarunk…).

Az amerikai ügyek dominanciája jól látható, de érdekes, hogy az első negyedévben a kínai újév, a másodikban az Apple idei nagy dobása, az iPhone (mely összetettben is első) volt a nyerő, a harmadikban a pucérkodó Vanessa Hudgens izgatta a netezők fantáziáját, a negyedik negyedévben pedig a Radiohead újszerű zeneterjesztési próbálkozása keltett izgalmakat.

A Yahoo! idei eredménye alapján talán nem is meglepő, hogy Britney Spears még mindig jól tartja magát. A perek is érdeklik az embereket – az tanulságos, hogy a keresett eljárások fele a számítástechnikával áll kapcsolatban. Pletykában a vezető az igazából amerikai belügynek számító Anne Nicole Smith ügye, de benn van a tízben Michael Jackson és Fidel Castro is, sőt, nagy kedvencünk, Kurt Vonnegut is beverekedte magát ide. Tévéműsoroknál a Heroes és a Lost vezet, film esetében a Transformers.

A kérdések rangsora sem meglepő, ám annál tanulságosabb: Who is God?; What is love?; How to kiss?
Hát így, 2007-ben (is).

google_zeitgeist

Azóta történt

Előzmények