Steve Ballmer nem csak tojásokat, de lepkéket is gyűjt

Az előző részek tartalmából

Napos-hegyes-völgy lakóinak eddig nyugod életét szörnyű események dúlták fel: a történtek után egyetlen helyi polgár sem képes többé pezsgőfürdőjében elgyötört testének megadni az annak kijáró kényeztetést; az emberek súgnak-búgnak, a közelgő vihar szélrohamai borzolják a kedélyeket. A szájról szájra szálló hírek szerint az eddig boldog kis ország klánjai egymás ellen fordultak, s a hosszú ideje tartó békét fegyverek csörgése töri meg: az egyik legnagyobb Család, a MájatMost feje, Steve úgy döntött, megszerzi magának a már régóta irigykedéssel figyelt hatalmas klán, a Juhéé! birtokait, s ennek érdekében mozgósította csapatait.

Az emberek borzongva néztek a biztosan bekövetkező véres harcok elé, hiszen sejtették, hogy a háttérben földjük harmadik hatalmassága, a Kugli-klán állhat, akik már régóta fenik a fogukat a MájatMost és a Juhéé! családok birtokaikra.

A MájatMost család feje, Steve – egyetértésben a klán nemrég visszavonult, ám a háttérben aktív szerepet vállaló ősatyjával, Bill-lel – ultimátumot adott adott a Juhéé! rangidőseinek: vagy eladják nekik ősi birtokaikat, vagy pedig a MájatMost csapatai a földdel teszik egyenlővé virágzó kertjeiket, felkoncolják a földjeik bérlőit, megerőszakolják asszonyaikat, gyerekeiket elhurcolják a MájatMost ültetvényeire, és még a helyi újságból is kiradírozzák a Juhéé! nevét, 120 évre visszamenőleg.

Ám, Jerry, a Juhéé!-k bátor, okos és daliás vezetője nem rettent meg a fenyegetéstől, s a népet a gátakra szólította: No pasaran! A Család nevében visszaüzent Steve-nek (a kiegyezéshez teljesíthetetlen feltételeket szabva), hogy nem adják meg magukat, állnak a harc elébe. S bár a Juhéé!-földeken élő, Jerryt már régóta rühellő károgók – akik szívesen vállalták volna az új szolgasort is, csak hogy megmentsék összekuporgatott javaiakat – igyekeztek megtörni a MájatMost elleni összefogást, a Család vezetője sikerrel törte le a lázongókat.

Eközben a Kuglik Tanácsa a háttérben végezte aknamunkáját, hogy a számukra veszélyes klánok egymást véreztessék ki: megrohasztották a MájatMost kikötőibe tartó hajókon a gabonát, tükröket szereltek a Juhéé!-k szántóival szemben lévő dombokra, hogy elvakítsák a földművesek lovait, s igyekeztek a lehető legtöbb tüsszentőport megszerezni, hogy ha majd feltámad az évente megérkező Seo, a nagy vihar, akkor a port a szélbe szórva megkeserítsék az ellenség életét.

Az ultimátum után nem sokkal Steve és Jerry bandériumai egymásnak estek, a harcok változó sikerrel folytak; fogytak az emberek, apadt a kincstár, az asszonyok kielégítetlenül feküdtek ágyaikban – de döntés csak nem született. A megpróbáltatások közepette mind a MájatMost, mind a Juhéé! országában erőre kaptak a háború ellenzői.

Steve alattvalói már arról pusmogtak, hogy minek nekik a Juhéé!-k sziklás földje, amikor a MájatMost-klán televényein annyi banán terem, hogy a fél világot elláthatnák, ráadásul övék a végtelen tenger fele is. Emellett azt is elkezdték suttogni, hogy az egész háborúskodás amiatt van, mert Steve gyerekei imádják a Kugli-klán földjein termett fügét, Steve viszont undorodik tőle, s ezért úgy gondolta, hogy ha megszerzi a Juhéé!-k birtokait is, akkor a Család elég erős lesz ahhoz, hogy a Kugli-fügeföldeket lerohanva végleg kipusztítsa a világból ezt a növényt.

Az Juhéé!-k országában pedig egyre hangosabbak lettek a behódolni kívánók, s az egyik, különösen gazdag kereskedő, Carl azzal kezdett el fenyegetőzni, hogy ha továbbra is ellenállnak a MájatMostnak, akkor fog egy botot, és úgy elzavarja az egész bandát, hogy azok meg se állnak a sivár és nyomorgó Jurópáig.

A legutóbbi részben láthattuk, hogy a megfáradt csapatok mindkét részről táborhelyükre vonultak, a katonák fafejű vezetőiket átkozzák, a háborúskodó Családok vezetői azon gondolkoznak, hogy milyen módon hátráljanak ki a harcokból preszízsveszteség nélkül, a küzdelmek hiénái pecsenyéjüket sütögetik, a Kuglik pedig arra készülnek, hogy a meggyengült ellenfeleket legázolják.

A mai részben:

Steve bejelenti, hogy soha nem is akarta megszerezni a Juhéé!-klán földjeit, igazából őt mindig is a lepkegyűjtés érdekelte, a határvidéken csatlósaival csak az érdekesebb helyi példányokat keresték, ezt érthették félre az ostoba Juhéé!-k.

A vérszemet kapott Carl a főváros piacán köréje gyűlt tömegnek kihirdeti, hogy hiába van vége a háborúnak, azért ő mégis csak elzavarja a pusztaságba a mostani vezetőket.

A Kuglik vezetője elküldi titkos követét Jerryhez, hogy fenyegetéssel és megvesztegetéssel rávegye őt: adja el neki a legszebb narancsligetet.

Steve gyerekei – amikor apjuk épp a lepkegyűjtéssel foglalkozik – otthon két pofára tömik magukba a Kuglik fügéjét.

Azóta történt

Előzmények