Új nevet kaphat az Internet Explorer

A nyári üresjáratban, a szabadságolások idején nem meglepő, hogy egy pár soros bejegyzés is nagy port kavarhat. Így történt ez pénteken is, amikor a Reddit kérdezz-felelek rovatában az Internet Explorer fejlesztőinek pár mondata vált hírértékűvé.

A lényeg: a fejlesztői csapat már jó ideje foglalkozik azzal, hogy a visszajelzések alapján hiába sikerült minden korábbi változatnál jobbra az Internet Explorer böngésző 11-es verziója, a szoftver hírét a mai napig rontja a korábbi, gyakran sok hibát tartalmazó verziók által okozott elégedetlenség (leginkább a mára már kultikusan rossz hírűvé vált 6-os IE a ludas ebben). Abban egyetértenek a szakemberek, hogy a korábban megkezdett fejlesztői munkát – mely jórészt még mindig a versenytársak követéséből, az ottani innovációk alkalmazásából áll – folytatni kell, és a közelmúltban áttekintették koncepcionálisan is, hogy merre léphetnének tovább.

Az Internet Explorer fejlesztői csapata

Az oldalon feltettek egy kérdést, mely szerint marketingokokból nem lenne-e megfontolandó az IE átnevezése, hogy végleg elszakadjanak a terhes múlttól. Erre az a válasz érkezett, hogy épp mostanában folyt egy „szenvedélyes vita” erről, és nincs kizárva a névváltás lehetősége. Ám mindez még igen friss történés, és „ki tudja, mint hoz a jövő? :)” – szólt a válasz.

Az Internet Explorer részesedése a böngészőpiacon egyébként évek óta folyamatosan csökken – az utóbbi egy-két év kivételével, amikor is visszaerősödött –, ám olyan magas szintről indultak (2005: 89 százalék), hogy a jelenlegi, globális 58 százalék még mindig majdnem háromszorosa a második Chrome arányának (a Net Applications adatai).

Előzmények