Hirdetés

A Microsoft támogatásával folytatódhat a HTTP Alapítvány digitális képzése

A program immár harmadik alkalommal nyerte el a Microsoft Skills for Employability támogatását.

A HTTP Alapítvány digitális ismereteket átadó kurzusai idén is a Microsoft Skills for Employability nemzetközi programjának támogatásából valósulnak meg.

Hirdetés

Ezúttal az alapítvány 50 ezer dollárt fordíthat mintegy 400 pedagógus és 1200 munkanélküli és karrierváltó továbbképzésére. A képzési program keretében a résztvevők a felhőalapú és mesterséges intelligenciát alkalmazó megoldásokról, az IoT-ről, a virtualizációról, hálózati és kiberbiztonságról tanulnak, valamint webfejlesztésben, alkalmazásfejlesztésben, adatbázis-menedzsmentben szereznek jártasságot. Az idén megvalósuló, ingyenes Azure Fundamentals tréningeken a résztvevők a felhőtechnológiában mélyedhetnek el és Microsoft tanúsítvány megszerzésével igazolhatják elsajátított tudásukat.

Tavaly az Alapítvány az ITMP Klub keretében 1500 informatikai tanárnak nyújtott képzéseket, ezekkel közvetve mintegy 30 ezer tanuló oktatásához járult hozzá. Emellett a Green Fox Academy-vel és a Microsoft Magyarországgal közösen indított a szervezet idén februárban egy ingyenes, háromhetes online, programozókurzust munkanélkülieknek és karrierváltóknak. A #MyFirstApp Coding Camp elnevezésű program célja elsősorban az volt, hogy alapszintű kódolói tudást adjon az érdeklődőknek, és ezzel növelje az elhelyezkedési esélyeiket a munkaerőpiacon. A képzésre 3100-an regisztráltak, ők egy automatizált platform segítségével, önállóan haladhattak végig a kurzus leckéin. 120 kiválasztott jelentkező arra is lehetőséget kapott, hogy informatika tanárok mentorálásával haladjon végig a tananyagon. A HTTP Alapítvány és a Green Fox 50 informatikatanárt képzett mentorrá, közülük 20-an vettek részt a MyFirstApp résztvevőinek mentorálásában. A most elnyert támogatásból ez a projekt is folytatódni fog, amelynek keretein belül újabb 1200 ember részesülhet majd az egyre több területen hasznosítható alap szintű programozói tudásban.

Az ITM, az IVSZ és a KIFÜ megbízásából idén készült felmérés szerint két év múlva akár 26 ezer főre is ugorhat az IT-szakemberek hiánya a hazai gazdaságban. A felmérés készítői szerint a digitalizáció és az innovatív technológiai fejlesztések ma már gyakorlatilag minden ágazatban elengedhetetlenné váltak. Az IVSZ és Microsoft korábbi tanulmánya legalább 25 százalékra teszi a digitális gazdaság súlyát a magyar GDP-ben.

 

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények