Megjelent a Microsoft új böngészője

Habár az Edge részesedése a böngészőpiacon mindössze két százalék körül jár, a webfejlesztők örülnek az átállásnak.

Joe Belfiore, a Windows üzletág alelnöke a hivatalos blogon jelentette be, hogy mostantól elérhető az Edge böngésző új változata, melynek legfőbb újdonsága, hogy a saját motort leváltották Chromium motorra – a hivatalos cél ezzel a kompatibilitás növelése és a webfejlesztők munkájának megkönnyítése.

A nagyjából egy évvel ezelőtt bejelentett fejlesztés eredményeként a szoftver több mint 90 nyelven használható a támogatott Windows-verziókon és macOS-en, valamint telepíthető iOS-re és Androidra is.

Az új változatban alapértelmezésben be van kapcsolva a nyomkövetés letiltása, bővítették a felhasználói felület testreszabhatóságát, van benne Azure AAD-támogatás, biztosítanak Internet Explorer felhasználási módot, jelen van a 4K stream és a Dolby audio, a már ismert Inking PDF, a Bing-integráció, támogatja a Chrome-alapú kiterjesztéseket.

Az új Edge letölthető manuálisan is, de ha valaki nem siet, kivárhatja, míg a frissítés megjelenik a Windows Update szolgáltatásban – frissítéskor a korábbi Edge adatai átkerülnek az újba. Az üzleti felhasználók adminisztrátorainál nem áll fenn telepítési kényszer, ők kapnak egy offline telepítési csomagot, hogy tesztelhessék az új szoftvert.

Az Edge további fejlesztéseit a szokásos csatornákon lehet elérni.

Azóta történt

Előzmények