Fegyveres támadás érte a Microsoft athéni kirendeltségét

Egy benzint és gázolajat tartalmazó kannákkal megtömött kisteherautó hajtott ma hajnalban a Microsoft athéni központja elé, a kocsiból kiszálló fegyveresek sakkban tartották a biztonságiakat, majd a bejáratnál felgyújtották a járművet. Az épületben keletkezett ugyan kár, de személyi sérülés nem történt – áll a rendőrségi tájékoztatóban. A teherautó kiégett, de a helyreállítás idejére bezárt irodaházban még most mérik fel a károkat, a tűzoltók első ránézésre nagyjából 60 ezer eurósra becsülték.

Mivel az akció igen gyorsan zajlott le, a rendőrség csak feltételezi, hogy a támadók menekülését a közelben várakozó, valószínűleg motorkerékpárral rendelkező cinkosaik segíthették.

Azt nem tudni, hogy pontosan hányan voltak, de legalább két, más információk szerint három, pisztollyal és gépfegyverrel felszerelkezett támadóról van szó, és az sem világos, mi volt a merénylet célja. Könnyen lehet, hogy nem konkrétan  magával az amerikai céggel volt bajuk a támadóknak, hanem ez az akció is egyike volt a mély válságban lévő Görögországban a közelmúltban elszaporodott merényleteknek, amelyeket – állítólag – szélsőbaloldali csoportok hajtanak végre elsősorban bankok és külföldi cégek ellen.

Azóta történt

Előzmények