A Microsoft Európa legvonzóbb multinacionális munkahelye

A vállalat sajtóközleményben tudatta, hogy a június 19-ei ünnepélyes díjátadón a munkahelyek rangsorolását is végző intézet, a Great Place to Work Institute a Microsoftnak ítélte a Legjobb európai munkahely 2012 címet a multinacionális vállalatok kategóriájában.

Hirdetés

A címeket világszerte rendszeresen kiosztó intézet egy saját rendszer alapján választja ki a 100 legjobb munkahelynek számító vállalatot, majd ezeket ugyanezen, az intézet irodái által begyűjtött paraméterek alapján rangsorolják őket, és így alakulnak ki a listák három kategóriában: multinacionális cégek, nagyvállalatok, kis- és közepes vállalkozások. Az index kialakításánál nagyon sok tényezőt vesznek figyelembe: munkahelyi légkör, munkakörülmények, távlatosság, az előmenetel lehetősége, továbbképzési lehetőségek stb.

Az intézet 18 országból több mint 1500 európai céget vizsgált meg, akik összesen több mint 1,2 millió embert foglalkoztatnak. Az összesített adatok szerint a legtöbb cég az informatikai szektorból került a százas listára (29 százalék), e cégeknél az átlagéletkor 35 év, a vizsgált időszakban ezek a vállalatok 6032 új munkahelyet teremtettek, évi 7,2 százalékos forgalomnövekedést produkáltak, átlagosan évi 71 órás továbbképzést nyújtottak, a meglévő állásokra pályázók aránya 9:1.

A multinacionális kategóriában a Microsoftot szintén két informatikai cég követi: a második a Net App, a harmadik az SAS Institute. A nagyvállalati kategóriában a Tetra Pakot találták a legvonzóbb munkahelynek, második a Google Ireland, majd a német DIS AG. A kkv-knál is egy szoftvercég a nyertes, az öt országban 150 alkalmazottat foglalkoztató finn Futurice, és itt a második és a harmadik is IT-vállalkozás: a norvég Miles, illetve a német Noventum Consulting.

Azóta történt

Előzmények