Negyedszázados fennállását ünnepelte a Microsec

Szeptember 9-én ünnepelte 25. születésnapját a Microsec Kft., Magyarország egyik elektronikusaláírás-fejlesztője: ez a cég indította el a cégbíróság informatikai fejlesztését még a nyolcvanas években és teremtette meg mára az egyórás cégbejegyzés informatikai hátterét.

1984-ben nyolc, jelentős kutatóintézeti, illetve nyugat-európai elektronikai vállalatoknál szerzett fejlesztői tapasztalattal rendelkező mérnök alapította meg a Microsec Számítástechnikai Fejlesztő Kisszövetkezetet, abból a célból, hogy a magyarországi elektronikus ügyvitel területén dolgozzanak, fejlesztésében részt vegyenek, s fő szakterületük azóta is ez maradt.

Munkájuk sikerét az is mutatja, hogy a Világbank által végzett kutatás szerint az egyórás cégbejegyzésnek is köszönhetően Magyarország a 27.-ről a 8. helyre lépett előre egy év alatt azon a listán, ami a cégalapítási reformok szempontjából rangsorolja az országokat. A Microsec szakemberei erőforrásaikat már 1994-től – évekkel az internet magyarországi elterjedését megelőzően – az internetalapú alkalmazások és hálózati háttér kifejlesztésére koncentrálták.

A mai napig az alapító munkatársak tulajdonában álló vállalkozás a nyereség nagy részét ma is saját kutató-fejlesztő részlegükbe forgatja vissza a fenntartható, hosszú távú fejlődés biztosítása, illetve a cég tudáskincsének folyamatos újrahasznosítása érdekében.

Azóta történt

  • Hol tartunk az e-számlákkal?

    Nagy a lemaradás, de utolérhető még Európa – derült ki tegnap az elektronikus számlázás hazai helyzetét bemutató budapesti konferencián.

Előzmények