Megfékezné a választási AI-visszaéléseket a Meta

Olyan csapatot rak össze a Meta, amelynek feladata a tévinformációk és az AI-visszaélések megfékezése az európai parlamenti választások kapcsán.

Bár az újabb EU-s törvények miatt az online óriásoknak eleve kötelező lett erősebben fellépniük számos fronton az online világban, de úgy néz ki, hogy a közösségi cégek próbálnak egymásra licitálni a választások kapcsán.

A Meta is bejelentette, hogy az európai parlamenti választásokra tekintettel egy olyan csapatot rak össze, amelynek a feladata, hogy küzdjön a tévinformáció és az AI-alapú visszaélések ellen. Sokan attól tartanak ugyanis, hogy beavatkoznak majd egyesek a választásokba, többek között félrevezető, AI generálta tartalmak terjesztésével. Az AI generálta tartalmak általános félelmeket gerjesztettek minden választás kapcsán.

A Metánál az Elections Operations Center azonosítja majd a lehetséges fenyegetéseket, és valós időben reagál azokra – ígéri a Meta. A Meta számos részlegről gyűjt össze szakértőket, többek között adattudósok, mérnökök, kutatók, moderátorok és jogászok is dolgoznak majd a befolyásolást, tévinformáció terjesztését és AI-visszaéléseket célzó tevékenységek ellen. Jelenleg 26 független fényellenőrzővel dolgoznak, 22 nyelvet fednek le, három országban pedig bővítenek.

A Meta a Microsofttal, az OpenAI-val és 17 másik céggel karöltve állapodott meg arról a hónapban, hogy együtt dolgozva gátolják meg a megtévesztő, AI generálta tartalmakat abban, hogy befolyásolják a választásokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények