Megnyílt a jövő T-háza

Ma délelőtt ünnepélyesen megnyitotta kapuit a Magyar Telekom T-háza, amelyet a  Jövő Háza Kiállítás részeként tekinthetnek meg a látogatók. Az eseményhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója és Dr. Beke-Martos Gábor, a Siemens Zrt. vezérigazgatója adta át a T-házat a nagyközönségnek.

Nem fognak csalódni, akik megtekintik a Magyar Telekom és a Siemens Communications együttműködésével felépített digitális otthont, hiszen a temérdek újszerű, ugyanakkor kereskedelmi forgalomban már kapható berendezés, valamint az őket kiszolgáló eddig elszigetelt technológiák összekapcsolásával egy valóban elképzelhető és élhető közeli jövőbe pillanthatunk be.


A jövő nappalijának középpontjában természetesen a televízió áll, amely mai funkcióján jóval túlmutatva a digitális tévéadások mellett az internet, valamint a lakás vezérlését ellátó SmartHome rendszer kezelőfelületének elérésére szolgál.

A Magyar Telekom Aranyfokozatú támogatója az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által elindított Jövő Háza Kiállításnak, e támogatás része a most megnyitott T-ház is. A Magyar Telekom szolgáltatásai mellett a Siemens Smart Home megoldása biztosítja a kényelmet a T-házban lakó virtuális család számára (ők látogatásunkkor épp nem voltak otthon...). Az egyetlen újságírói kérdésre, miszerint mennyibe is kerül egy ilyen digitális otthon, Kovács Kálmán és Straub Elek kitérő választ adott, de mivel a beépített berendezések és szolgáltatások zöme már elérhető a Magyar Telekom és a Siemens kínálatában, a listát magunk is összeállíthatjuk – mi inkább nem kezdtünk bele, legyen elég annyi, hogy a T-család otthonának falán még a képkeretekben is digitális panel található, ahol a fényképek egymást váltják, a nagyi pedig interneten keresztül is be tudja kapcsolni a futurisztikus formatervezésű sütőt.

A T-ház a Jövő Háza Kiállítás területén hétköznapokon 9 és 18 óra, szombaton és vasárnap pedig 10 és 21, illetve 19 óra között látogatható.

Azóta történt

  • A Yahoo felvásárolta a Meediot

    A Meedio HTPC-szoftverei igen népszerűek – a hírre, hogy ezeket megszerezte a Yahoo, a felhasználók nem mondták, hogy juhé.

  • Jó formában a Siemens

    Formatervezési díjat nyert a Siemens felhasználói felülete, a Jövő Háza T-házában is látható Home Entertaintment.

Előzmények