Megjelent az Opera Max 3.0

Publikus Wi-Fi-n is képes biztonságban tartani az adatainkat, miközben folyamatosan spórol a forgalommal. Kérdés, hogy eljut-e az emberekhez?

Az Opera Software a böngészős piacon mostanra igazán apró szereplővé vált, egyéb programokkal igyekeznek a felszínen maradni. A most megjelent Opera Max 3.0 adatforgalmat csökkentő alkalmazás egy újabb eszköz lehet arra, hogy az egykor népszerű megoldásokat kínáló cég visszakerüljön az emberek készülékeire.Az Androidra elérhető app új változata intelligens asszisztenssé változtatja az alkalmazást, illetve számos más fontos újdonságot is rejt.

A megújult külső, az optimizálható adatfogyasztás és menedzsment eszközök, a környezettől, eseményektől függő kártyák, a titkosítás nyilvános Wi-Fi hálózatokon, mind jól hangzó funkciók. Az Opera Max 3.0 legalább 4.4-es Androidot igényel, viszont a hivatalos blogban azt írják, a Facebook böngészése közben 50 százalékos adatmegtakarítás is elérhető.

A két éve megjelent Opera Max a streamelt szolgáltatásokat (videók, zenék) is képes a cég szerverein konvertálni és tömöríteni, a kör pedig egyre bővül, ahogy a lehetőségek is. Az Opera Software különböző megoldásokat talál ki, hogy az ügyfelek újra hinni kezdjenek a szoftvergyártóban, legutóbb a jövő böngészőjének koncepcióját tették le az asztalra, Opera Neon néven.

Azóta történt

Előzmények

  • Kipróbálható az Opera Neon

    Az új böngésző látványos, ám rendkívül fapados. A fejlesztés ezen szakaszában ez megbocsátható, de sokat kell még dolgozni rajta, hogy valódi alternatívát jelentsen.

  • Hatalmasat gyorsult az Opera

    A legújabb verzió spórol az akkumulátorral, és egy szempillantás alatt elindul. A fejlesztői változatba pénz- és architektúraváltó is került.

  • Integrált reklámblokkoló az Operában, minden platformon

    A böngésző fejlesztői úgy érzik, a hirdetések már a felhasználói élmény rovására mennek, ami ellen drasztikus módszerrel léptek fel.