Kipróbálható az Opera Neon

Az új böngésző látványos, ám rendkívül fapados. A fejlesztés ezen szakaszában ez megbocsátható, de sokat kell még dolgozni rajta, hogy valódi alternatívát jelentsen.

Új böngészőkoncepciót mutatott be az Opera, ez a Neon. A Macre és Windowsra elérhető szoftver jelenlegi állapotában inkább arra jó, hogy bemutassa az Opera elképzelését a jövő böngészőjéről, miközben a versenytársakhoz képest limitált módon, de használható alternatívát is jelent.


[+]

A dizájn egyik legszembetűnőbb jellemzője, hogy a program átveszi az asztali hátteret, ettől átlátszónak tűnik az ablak. A felületen elszórt köralakú gyorsindító gombok friss megjelenést kölcsönöz a Neonnak, ami az ablak-az-ablakban koncepciót követi. A megnyitott lapok jobb oldalt sorakoznak, balra pedig öt funkciógomb érhető el.

Új lapot nyithatunk, vezérelhetőek a népszerű videdó- és zenemegosztó oldalak (amennyiben van megnyitott lap, váltás nélkül indítható, megállítható, illetve számváltásra is lehetőség van). Balra került a beépített képmetsző, a galéria, és a letöltésvezérlő is.


[+]

A jelenleg elég puritán beállítási lehetőségek mellett (indítási képernyő, alapértelmezett kereső, előzmények kezelése) az aktuális verzió nem támogatja sem a proxy használatát, sem a kiegészítőket, de ez nyilván nem lesz mindig így.

A koncepció érdekes és látványos, de funkcionálisan még nem képes felvenni a versenyt a piacon lévő többi böngészővel. Kíváncsian várjuk, mit hoz ki ebből hosszabb távon az Opera.

Azóta történt

  • Megjelent az Opera Max 3.0

    Publikus Wi-Fi-n is képes biztonságban tartani az adatainkat, miközben folyamatosan spórol a forgalommal. Kérdés, hogy eljut-e az emberekhez?

Előzmények