Meghosszabbították a MobilTárca tesztjét

A Magyar Mobiltárca Szövetség 2013 júliusában indította el a MobilTárca éles tesztelését, 2000 fő részvételével. A próbaidőszak a korábbi tervek szerint fél évig tartott volna, ez alatt kellett volna kiszűrni a rendszer lehetséges hibáit, buktatóit, a tesztelők visszajelzései alapján finomhangolni a MobilTárca alkalmazást. Az elmúlt hónapokban felemás tapasztalatokról lehetett olvasni, volt ahol gond nélkül ment a fizetés, máshol viszont csak többszöri próbálkozásra sikerült végrehajtani egy-egy fizetési tranzakciót, és bár egy év alatt körülbelül 5 ezerrel nőtt az NFC-képes terminálok száma az országban, a MobilTárca valós, mindennapi tesztelését még mindig megnehezíti a viszonylag kevés elfogadóhely. Olyan véleményt is gyakran hallani, hogy a telefonos és a bankkártyás fizetés időigénye között nincs számottevő különbség, ha a telefon nem egy könnyen elérhető helyen, hanem a pénztárcához hasonlóan táskában, nadrágzsebben van, és mondjuk az érintés érzékelése nem megy elsőre.

Természetesen mivel az éles teszt pont azért van, hogy a bosszantó hibákat a szolgáltatás lakossági indulására minimálisra csökkentsék, értékelendő, hogy az MMSZ 2014. június 30-ig meghosszabbítja a tesztidőszakot, és nem tartja magát mindenáron az év eleji bevezetéshez. A következő hónapokban a rendszer várhatóan fog még annyit fejlődni, hogy a nyári indulás komolyabb zökkenők nélkül történhessen meg.

A programhoz időközben az Interticket és az All You Can Move sportkártya kibocsátója, a Klub Rekreációs Kft. is csatlakozott. A január 30-tól az Interticket rendszerén (jegy.hu) keresztül vásárolt, március 1. és június 30. közötti rendezvényekre vásárolt jegyeket már MobilTárcába is le lehet tölteni, és a tesztben a Katona József Színház, a Nemzeti Táncszínház, az A38 helyszínek, illetve a Papp László Sportaréna és a Barba Negra Music Club egyes előadásai vesznek részt. Az AYCM NFC-s változata február 1-től lesz elérhető, és a MOM Sportuszoda, Gilda Savoya, Flex Gym, Broadway Fitness, Millenium Wellness, Astoria Green Dance Centrum, ATSA,  Gilda Allee partnereknél lehet majd így bejutni.

A szövetség tájékoztatása szerint a tesztelés első hat hónapjában a résztvevők több mint 20 ezer sikeres fizetési, illetve 3 ezer hűségpont tranzakciót hajtottak végre, és összesen 60 millió forintot fizettek ki ilyen módon.

Előzmények

  • Már pénzt is lehet küldeni a Gmailben

    Az idei bemutató alapján kollégám joggal tette fel nekem tegnap a kérdést: biztos jó az nekünk, hogy ez a cég már ekkora, és ennyi mindenben befolyásolja és ellenőrzi az életünket?

  • Elektronikus pénztárca a MasterCardtól

    Egyelőre még csak az angolszász országokban vezetik be, de még ebben az évben kiterjesztik a működést.