A Microsoft még egy hónapot ad a Windows 8.1 Update telepítésére

Harminc nappal eltolta a Windows 8.1 Update telepítésének határidejét a Microsoft, így május 13. (azaz a holnapi patch-kedd) helyett elég június 10-éig gondoskodni az operációs rendszer 8.1-es verziójának frissítéséről. Arról, hogy mi is ez a határidő, már korábban írtunk, de röviden: a Microsoft a Windows 8.1 Update kiadásakor ezt a verziót tette alapkövetelménnyé a Windows 8.1-es rendszerek jövőbeli biztonsági és egyéb frissítései számára. A vállalat korábbi elképzelése szerint a vállalati szférában és az otthoni felhasználóknál egyaránt holnapig kellett volna telepíteni a 8.1 Update-et, de a vállalati szegmens illetően már április közepén lazítottak a határidőn.

Ha valamilyen okból eddig nem tették volna meg, a mostani döntés értelmében az otthoni Windows 8.1 felhasználóknak sem muszáj holnapig telepíteni az Update-et ha továbbra is a lehető legkorábban meg akarják kapni az operációs rendszer frissítéseit. A Microsoft bízik benne, hogy a plusz egy hónap során a frissítést telepítők száma eléri majd a kívánt szintet.

A még mindig Windows 8.0-át használók számára semmi nem változott, nekik egyelőre még mindig nem szükséges a 8.1-re (és így a 8.1 Update-re) frissítés, és továbbra is megkapnak minden rendszerfrissítést.

Azóta történt

Előzmények

  • (Frissítve!) A Windows 8.1 frissítések előfeltétele az Update telepítése

    A Microsoft ezt az információt még a Windows 8.1 Update bejelentésekor, egy vállalati IT-szakembereknek szóló blogbejegyzésben rejtette el – úgy, hogy akkor észre sem vettük.