Hirdetés

Olcsón ad korlátlan tárhelyet a McAfee

Tegnaptól érhető el a McAfee Online Backup névre keresztelt szolgáltatása, mely automatikus biztonsági mentéseket készít a számítógépünkön lévő tartalmakról, majd fontos adatainkat az interneten keresztül távoli tárolóegységeken helyezi felügyelet alá. A világ egyik legnagyobb biztonságtechnikai cégének legújabb terméke korlátlan kapacitású tárhelyet biztosít regisztrált ügyfeleinek évi 60 amerikai dollárért cserébe.

A teljes adatmentést a kliensszoftver telepítését követően kezdhetjük meg, az információ mennyiségétől és az internetkapcsolat sebességétől függően a folyamat néhány órától kezdve akár napokig is eltarthat. Beállításokkal testre szabható a szolgáltatás által használt sávszélesség mennyisége, de korlátozhatjuk a program számára lefoglalt erőforrásokat is, megelőzvén a számítógép jelentős lassulását munkafolyamatok közben. Miután a program végzett az első mentési procedúrával, nyomon követi a változásokat a merevlemezen, s csak a módosított tartalmakról készít újabb biztonsági mentést. A megfigyelt adatok közé tartoznak az általunk kijelölt mappákban lévő fájlok, de a szoftver képes könyvjelzőket vagy e-maileket is feldolgozni. A mentési folyamat során 128 bites SSL-titkosítás gondoskodik az adatok védelméről, míg a tárolón 448 bites Blowfish-titkosítással védi a McAfee adatainkat a jogosulatlan hozzáféréstől.

A McAfee Online Backupra egyelőre csak az Egyesült Államokban élők fizethetnek elő, de a cég bejelentésének értelmében még az év vége előtt bevezetik a terméket Magyarországra is. 60 dollár kurrens árfolyamon ma bő 11 ezer forintnak megfelelő összeget tesz ki, de az általános tapasztalatokat szem előtt tartva hazánkban várhatóan magasabb előfizetői díjat kérnek majd a szolgáltatásért.

Azóta történt

  • Fizetős lesz az extra.hu

    Magyarország egyik legrégebbi ingyenes tárhelyszolgáltatása beolvad a DotRoll fizetős szolgáltatásai közé.

Előzmények