Hibás a McAfee szoftverfrissítése

Hirdetés

A Mcafee VirusScan Enterprise (VSE) 8.7-es verziójú vállalati víruskereső alkalmazásában apróbb biztonsági rések befoltozására hivatott kötelező szervizcsomag ismeretlen hiba miatt a Windows rendszerfájljait vette célba, helytelenül W32/Generic.worm.aa féregként azonosítva azokat.

A problémás szoftverfrissítést május 27-én bocsátotta ki a cég, majd felhasználói visszajelzések miatt június másodikán visszavonta. A vállalat hangsúlyozza, hogy a hibának semmi köze sincs magához a termékhez vagy a naponta frissülő vírusadatbázishoz, csupán maga a Patch 1 névre hallgató csomag érintett, és nem is minden esetben jelentkezik gond a telepítést követően. A McAfee ajánlásában arra kéri azokat a rendszeradminisztrátorokat, akik már alkalmazták a javítást, győződjenek meg arról, hogy a legfrissebb adatbázist használják a rendszerekben, majd probléma esetén lépjenek kapcsolatba a cég technikai ügyfélszolgálatával.

A vállalat fórumára írt bejegyzések tanúsága szerint súlyosabb következményei akkor lehetnek a hibának, ha a téves detektálásokat követően a szoftver eltávolítja a rendszerfájlokat: ez ugyanis azt eredményezheti, hogy a Windows nem képes az újraindítást követően betöltődni.

Azóta történt

Előzmények