McAfee: automatizált védelem spam és vírus ellen

A McAfee új, Managed Mail Protection biztonságos tartalommenedzsment megoldásával bővítette szolgáltatásait. Az új megoldás automatizált elektronikus levélben nyújtott szolgáltatásával integrált védelmet nyújt a kéretlen levelek és vírusok ellen. „A Managed Mail Protection bevezetésével a kis- és középvállalatok egy teljesen integrált, menedzselt biztonsági megoldással valósíthatják meg a mélységi védelmi stratégiát (Protection-in-Depth), megelőző védelmet biztosítva a nem kívánt levelek, tartalmak, és a vírussal fertőzött üzenetek ellen” – állítja a kaliforniai központú infobiztonsági vállalat.

Az új megoldás egy költséghatékony menedzselt szolgáltatás, amely megállítja és karanténba helyezi a nem kívánatos leveleket és a vírusos csatolt állományokat, mielőtt azok bekerülnének a hálózatba. Az átfogó elektronikuslevél-védelem egy egyszerű, a levélváltásokat tartalmazó jelentésnek a Managed Mail Protection programhoz történő továbbításával kezdődik, amely elvégezi a vírusok és a nem kívánatos levelek elleni fejlett szűrését. A megoldás így bármilyen kiegészítő hardver vagy szoftver megvásárlása nélkül nyújt védelmet az elektronikus levelezés sérülékenységei ellen.

A McAfee központilag irányítja és ellenőrzi a megoldást, így a felhasználóknak nincs szükségük belső biztonsági erőforrásokra levelező rendszerük védelméhez. A nem kívánatos üzenetek és tartalmak szűrésének személyre szabhatóságával részletes, web-alapú jelentéseket kaphat az adminisztrátor a karanténba helyezett levelekről szóló statisztikák készítéséhez.

A Managed Mail Protection a nem kívánatos levelek és tartalmak ellen hatszintű, szabályokon alapuló, megelőző jellegű védelmet nyújt, amely magában foglalja a heurisztikus ellenőrzést, a bayesi szűrést és az állomány integritásvizsgálatát, valamint elvégzi a be- és kimenő levelek szűrését, még mielőtt azok bekerülhetnének a hólózatba, illetve kijutnának abból. A fentieken kívül a megoldás egyedi igényekhez szabott fehér-, illetve feketelistát is magában foglal, amely az adminisztrátor és a felhasználók által összeállított mintákat tartalmazza az engedélyezett és a nem kívánatos levélküldő kiszolgálók elhatárolásához.

A védelmi módszer több elektronikus levelezőplatformmal (Outlook, Exchange, Lotus) együttműködik, tartalomszűréssel és biztonsági szabályzattal segíti a felhasználók munkáját, az adminisztrátor által meghatározott jellemzők alapján törli, helyezi karanténba, illetve továbbítja elektronikus leveleket.

Azóta történt

Előzmények