Nagyon megugrottak a Logitech bevételei

A legutóbbi negyedévben 85 százalékkal nőttek a Logitech eladásai, a vállalat erős 2021-es évre számíthat.

Nagyon sok az olyan tech cég, amely nem, hogy megszenvedte volna a 2020-as évet, hanem egyenesen szárnyalt a világjárvány hatásaira kialakult nehéz időkben.

A Logitech is feliratkozott erre a listára. A svájci-amerikai perifériagyártó kiadta a legutóbbi negyedéves jelentését. A 2021-es pénzügyi évük harmadik negyedéve során 1,67 milliárd dolláros árbevételt értek el, ami éves szinten 85 százalékos növekedést jelent az eladásokban.

A működési nyereség meghökkentő, 248 százalékos mértékben emelkedett 448 millió dollárra (éves viszonylatban). Mindez persze messze túlszárnyalta az összes elemző várakozását.

Természetesen a Logitech főként abból a jelenségből profitált, hogy 2020-ban sok vállalat hazaküldte a dolgozóit, és azt kérte tőlük, hogy távmunkában, otthonról dolgozzanak tovább. Sok ember számára ez azt jelentette, hogy otthoni irodát kellett valamelyik szobában vagy sarokban kialakítani, nem ritkán pedig új eszközöket és kiegészítőket kellett vásárolni. Mivel a Logitech billentyűzetet, egeret és webkamerát is kínál, ezért kihasználhatta ezt a trendet. Ami azt illeti, sok elemzőcég szerint 2020 egyik legkeresettebb terméke a webkamera volt.

Természetesen a Logitech új termékekkel is készült, hogy még hatékonyabb legyen ebben az időszakban. Mindezek után pedig erős 2021-es évre számít, 57-60 százalékos további bevételnövekedéssel. A cég részvény-árfolyama több mint 104 százalékkal magasabb, mint 2020 elején.

Azóta történt

Előzmények