Az LG szerint az ő felhőjük a legjobb a piacon

Az LG Electronics (LG) ma bejelentette, hogy elindítja az LG Cloud (felhőalapú) szolgáltatásának béta verzióját, amivel folyamatos kapcsolatot és letöltést biztosít bármilyen digitális tartalomhoz az arra alkalmas készülékeken. Habár a „felhő” napjaink egyik legnépszerűbb informatikai szolgáltatása, az cég szerint az LG Cloud az első, ami lehetővé teszi minden típusú tartalom használatát és kezelését a „három képernyőn”: androidos okostelefonon, számítógépen és külön digidobozzal (set-top-box) nem rendelkező okostévén.

lg cloud

A szolgáltatáshoz a felhasználóknak csupán le kell tölteniük az LG Cloud alkalmazást a Google Play vagy az LG SmartWorld Apps Store-ból androidos okostelefonjukra, az LG SmartWorld-ről LG Smart TV-jükre, illetve az LG Cloud weboldalról számítógépükre. Az LG Cloud szolgáltatása automatikusan szinkronizálja az okostelefon tartalmát a felhőalapú kiszolgálóval, illetve a számítógéppel és a tévével, így például a telefonnal készült képek, videók szinte azonnal megjeleníthetőek a többi készüléken. A számítógépen szerkesztett videók feltölthetők az LG Cloud szerverére, ahonnan már másodpercekkel később okostelefonon is megnézhetőek. A cég szerint e szolgáltatásban nagyon kevés a késleltetési idő, mivel a tartalmakat a rendszer folyamatos adatátvitellel jeleníti meg a tévén, a számítógépen vagy az okostelefonon, anélkül, hogy azt előbb letöltené.

lg cloud

A közleményben hangsúlyozott különbség a valós idejű folyamatosadatátvitel-alapú átkódolási (LG Real-time Streaming Transcoding) technológiában rejlik, itt az átalakítás a kiszolgálón történik, valós időben, nem az eszközön. Nem kell feltelepíteni külön kodekeket vagy átalakítókat, minden folyamatosan történik a háttérben. A szolgáltatás 3D-s tartalmakkal is működik.

A felhőalapú szolgáltatások továbbfejlesztése érdekében az LG létrehozott egy új, Smart Business Center nevű divíziót, ami kifejezetten az ide kapcsolódó tartalmakra és szolgáltatásokra fókuszál, és melyért Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója felelős.

Az LG Cloud ingyenes és fizetős szolgáltatásként is elérhető lesz. A tárhely és a szolgáltatás ára piaconként eltérő, ezeket a vállalat külön-külön jelenti majd be, amikor a szolgáltatás elérhetővé válik az adott országban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények