A SUSE is a nyílt felhő támogatói közé lépett

A Novell Magyarország tegnap bejelentette, hogy a SUSE többek között az AT&T, a HP, az IBM, a Nebula és a Rackspace vállalatokhoz csatlakozva, platinaszintű tagként támogatja az OpenStack Foundation létrhozását.

Az OpenStack kezdeményezés cloud-technológiai szakértők és fejlesztők globális együttműködése, amelynek célja egy széles körben használható, nyílt forráskódú felhőplatform fejlesztése, nyilvános és privát környezet részére egyaránt. A projekt célkitűzései között szerepel olyan megoldások szállítása, amelyek egyszerűen használhatók, jól méretezhetők, funkciók széles tárházát kínálják, valamint különböző komponenseket kínálnak felhős infrastruktúrákhoz.

A Novell közleménye szerint tavaly kezdődött meg egy többféle hipervizort és operációs rendszert támogató, felhőalapú infrastruktúra-megoldás fejlesztése, amely a SUSE-technológiáit ötvözi az OpenStack keretrendszerrel. Október vége óta letölthető a SUSE Gallery oldalról az OpenStack Diablo kiadására épülő SUSE Cloud megoldás, amely segítségével egyszerűen felépíthetők, telepíthetők és kezelhetők a privát és nyilvános felhő infrastruktúrák egyaránt.

„A SUSE eszközeinek és technológiáinak, valamint az OpenStack platformjának integrálása révén egyedülálló, vállalati felhasználásra kész megoldás épül fel, amely mögött a SUSE díjnyertes, világszerte elérhető támogatása áll. Az első, október óta elérhető OpenStack-alapú SUSE Cloud megoldás már bizonyította, hogy a két platform tökéletesen együttműködik egymással, valamint leegyszerűsíti a privát és nyilvános felhő-infrastruktúrák felépítésének, telepítésének és kezelésének folyamatait – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója.

Azóta történt

Előzmények