Meghökkentő rekord: 512 százalékkal ugrott meg a Lenovo nyeresége

Yang Yuanqing, a Lenovo elnöke szerint nagyjából egy évtizede nem tapasztaltak ekkora növekedést. Ez állítólag akár fenntartható is lehet.

A kínai Lenovo Group a vártnál jobb eredményeket tett közzé: a vállalat negyedik negyedéve során 512 százalékkal nőtt meg a nyereség, vélhetően a távmunka és a távoktatás generálta igények miatt.

Hirdetés

A március 31-gyel zárult negyedév során 260 millió dolláros nyereséget termelt a cég, szemben a 204,7 milliós elemzői várakozásokkal. Az árbevétel ezen időszak alatt 48 százalékkal, 15,63 milliárd dollárra emelkedett éves összehasonlításban. Ilyen téren szintén felülmúlta a várakozásokat a Lenovo.

Yang Yuanqing, a Lenovo elnöke elmondta, hogy nagyon erős negyedévük volt, és ami azt illeti, nagyjából egy évtizede nem láttak ekkora növekedést. Hozzátette, hogy a növekedés akár a dolgozók irodába való visszatérése után is fenntartható lehet. Szerinte most már mindenki akar egy saját PC-t, akinek pedig három gyereke van, annak kell még három PC, hogy a gyerekek tudjanak tanulni.

Yang szerint a Lenovo nagyszerű formában van, a globális chipválság ellenére is. Szerinte a Lenovo tovább növekedhet, ugyanis az egyedi, hibrid beszállítási modellje révén lekörözheti a piacot, chiphiány ide vagy oda. Az elnök szerint még legalább 3-4 negyedéven át tart majd a chipválság, a nagy cégek pedig minden chipet megvesznek majd, amit meg tudnak.

A Gartner piacelemző cég szerint a személyi számítógépek globális eladásai közel egyharmaddal emelkedtek a márciusi negyedév során. A gyenge 2020-as év után olyan szintű éves növekedést regisztráltak, amelyre az elmúlt két évtized során nem láttak példát a cég elemzői. A szektor negyede a Lenovo kezében van, második a HP 21,4 százalékkal, harmadik pedig a Dell, 16,5 százalékkal.

Azóta történt

Előzmények