Látótávolságon belül az új Windows-szervizcsomag

A szoftvervállalat két héttel ezelőtt készült el a Windows XP operációs rendszer – régóta esedékes – második szervizcsomagjának "közel végleges" tesztváltozatával. A pakknak az eredeti tervek szerint júniusban kellett volna megjelennie, ám nemrég egy hónappal későbbre csúsztatták a kiadás időpontját, majd ezt követően már csupán annyit közöltek: a Service Pack 2 még a nyáron letölthető lesz. A múlt héten tartott amszterdami TechEd 2004 rendezvényen a vállalat egyik illetékese megígérte, hogy további csúszás nem lesz, és két hónapon belül bizonyosan hozzáférhető lesz a csomag.

Amint arról már korábban beszámoltunk, a szervizcsomag elsősorban az operációs rendszer sebezhetőségét igyekszik csökkenti. A csomag egy új, teljesen átdolgozott tűzfalat tartalmaz, alapértelmezés szerint kikapcsolja a Windows Messengert, popup-blokkoló modullal bővíti az Internet Explorert, és számos biztonsági frissítést is hoz. A második szervizcsomag újdonsága továbbá a vezeték nélküli hálózatok és a Bluetooth szabványú eszközök átfogóbb támogatása, valamint a frissített DirectX 9 alkalmazásprogramozói környezet.

Még a csomag megjelenése előtt a Microsoft újabb változatot ad ki az automatikus frissítést biztosító Windows-komponensből is (melynek egyelőre csupán béta változata érhető el). Az új verzió fontos újdonsága, hogy nem kezdi újra, hanem folytatja a letöltést, ha az megszakad. Ez a funkció igen hasznos lehet majd a 80 MB méretű második szervizcsomag telepítésekor.

Azóta történt

Előzmények