Tovább késik a Service Pack 2

Hirdetés

A Microsoft ismét elhalasztotta a Windows XP operációs rendszer második szervizcsomagjának kiadását. A szoftvervállalat úgy tervezte: a héten befejezi a Service Pack 2 fejlesztését, ám ismét nem sikerült tartani a határidőt. A cég képviselője a CNET-nek elmondta, hogy a csomag még nem érett a kiadásra, de továbbra is úgy számolnak, hogy még ebben a hónapban megjelenik.

Amint arról már korábban beszámoltunk, a szervizcsomag elsősorban az operációs rendszer sebezhetőségét igyekszik csökkenteni. A csomag egy új, teljesen átdolgozott tűzfalat tartalmaz, alapértelmezés szerint kikapcsolja a Messenger üzenetküldő szolgáltatást, popup-blokkoló modullal bővíti az Internet Explorert, és számos biztonsági frissítést is hoz. A második szervizcsomag újdonsága továbbá a vezeték nélküli hálózatok és a Bluetooth szabványú eszközök átfogóbb támogatása, valamint a frissített DirectX 9 alkalmazásprogramozói környezet.

A pakknak az eredeti tervek szerint júniusban kellett volna megjelennie, ám nemrég egy hónappal későbbre csúsztatták a kiadás időpontját, majd további egy hónap türelmet kértek a felhasználóktól. Az egyik legnagyobb kihívás a Microsoft számára a meglévő alkalmazásokkal való kompatibilitás biztosítása. A hét elején derült ki, hogy az SP2 nem működik együtt a Microsoft Business Solutions CRM 1.2 szoftverrel – a hibát egy javítócsomaggal orvosolta a vállalat.

Azóta történt

Előzmények