KÜRT: adatmentési biztosítás lakossági ügyfeleknek is

Majd egy éve már, hogy nem csak anyagi, de virtuális értékekre is kínál biztosítást a KÜRT Zrt. adatmentési üzletágával együttműködve az AEGON biztosító. Júniustól a két társaság a kezdetben csak vállalkozók számára kínált adatbiztosítási megoldást elérhetővé tette a lakossági ügyfeleknek is. A lakásbiztosításokhoz köthető „Adatmentés biztosítás” merevlemezek és flashalapú adattárolók (pendrive, memóriakártya) sérülése esetén nyújt védelmet.

A konstrukció hasonlóan működik, mint a vállalkozói vagyonbiztosításnál: meghatározott káresemények következményeként elvesztett adatok visszaállítására kínál költséghatékony megoldást. Évi 3000 forintos díj ellenében a biztosító állja a helyreállítás költségeit egy évre érvényes összeghatárig, ami 250 000 forint. Az együttműködés részeként a KÜRT egyedi kedvezményeket ad az AEGON lakásbiztosítással rendelkező ügyfeleknek, ezek bármilyen, az „Adatmentés biztosítás” keretein kívül eső adatvesztési esetben érvényesíthetők a KÜRT-nél.

„Sok energiát fektetünk abba, hogy az adatbiztosítás széles körben elfogadott szolgáltatássá váljon mind a biztosítók, mind a felhasználók körében. Magyarországon ez már a harmadik adatbiztosítási konstrukció, mindegyik a KÜRT szolgáltatására alapozva került piacra” – mondta Szekeres Gábor, a KÜRT adatmentési üzletágának vezetője.

Azóta történt

Előzmények