A kriptopénzek és a közösségi tőzsdézés miatt jöhet nagy szigorítás

A befektetők védelme érdekében új szabályok szükségességéről beszélt Gary Gensler, az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) vezetője.

Mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a kriptomegoldások népszerűségének rohamos emelkedése és a közösségi tőzsdézés néhány problémát is okozott.

Ezek kapcsán szólalt meg a CNBC interjúja során Gary Gensler, az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) első embere. Gensler szerint a pénzügyi és kereskedői piacokra egyre komolyabb hatással van a közösségi média, az appok és más technológiák, ezért a befektetők védelme érdekében új szabályokra van szükség.

Gensler a múlt hónapban vette át a tőzsdefelügyelet irányítását, és elmondta, hogy bár a befektetők nyugodtan vállalhatnak kockázatot; de több védelemre van szükség, mivel rohamosan terjednek a „kriptotokenek” (szándékosan nem használja a kriptovaluta szót) és az online bejegyzések hatására hatalmas tőzsdei hullámvasutak indulnak.

Gensler szerint ezért frissíteni kell a szabályokat. Ez segíti majd a gazdasági növekedést is, ugyanis növeli majd a bizalmat a piacokon, és átláthatóvá teszi a kockázatokat.

A tőzsdefelügyelet vezetője szerint a kriptotokenekre (kriptopénzek) már csak azért is ráfér a szabályozás, mert ezeket nagyon sokan csalásokhoz, pénzmosásra, manipulációra és egyéb bűnözések kapcsán használják.

Azóta történt

Előzmények