Közeleg a DirectX 9.1 és megjött a 9.0b (SE)

Az új verzión - a Guru3D weboldal tájékoztatása alapján - a Microsoft és az nVidia dolgozik jelenleg. A DirectX 9.1 speciális módon támogatni fogja az nVidia GeForce FX videokártyáit, az FP16/32 módokat, és elméletileg az eddiginél 60 százalékkal nagyobb teljesítményre lesznek képesek vele a GeForce FX-modellek.


A titok nyitja a jobb Pixel-Shader 2.0 teljesítmény, ami az nVidia grafikus chipjeire való optimalizációnak köszönhető. Kérdés, hogy ezek az optimalizációk összefüggenek-e a Detonator 5x.xx driverekben használt teljesítményjavító eljárásokkal. Érdekesen alakul tehát majd az nVidia-ATI párharc, még akkor is, ha egyelőre nem lehet tudni sem a DirectX 9.1 megjelenési dátumát, sem azt, hogy a 60 százalékból mennyi lesz a végén.

Most azonban újabb DirectX 9.0b jelent meg, mégpedig a második kiadás. A Microsoft nem indokolta a döntését, hogy miért is jött ki új DirectX 9.0b. Az is érthetetlen, hogy az előző változat is DirectX 9.0b névre hallgatott, logikus lehetett volna, hogy az új verziót DirectX 9.0c-nek nevezzék.

Az új szoftver ráadásul csupán néhány hibajavítást tartalmaz, semmilyen komoly változást nem hoz ez a változat.

Az új DirectX 9.0b támogatja a következő operációs rendszereket: Tablet-PC, Windows 2000, Windows 2000 SP2, Windows 2000 SP3, Windows 98, Windows 98 SE, Windows Millennium, Windows Server 2003 és Windows XP. Az új verzió mérete 35 MB.

Az új DirectX 9.0b letölthető itt!

Azóta történt

Előzmények