Elkészült és letölthető az Aquamark 3

A 65 MB méretű program az Aquanox 2 grafikailag némileg feljavított jeleneteit tartalmazza. A szoftverből letölthető az ingyenes változat az Aquamark weboldaláról, vagy Magyarországon a HARDWiRED szerveréről, míg a Profi, a Professional-Plus és a kereskedelmi verzió is megjelent 9,95 - 19,95 - 39,90 eurós árakon.


Az első teszteket egy 3,2 GHz-es Pentium 4 processzorra épülő rendszeren, 1280x1024 képpontos felbontás mellett végezték el egy Radeon 9800 Pro és egy GeForce FX 5900 [sic!] videokártya segítségével. A teljesítményt a maximumra állították, azaz nem volt sem élsimítás, sem antizotrópikus filterezés. Talán nem meglepő, hogy az ATI üdvöskéje mintegy 7 százalékkal gyorsabb volt az nVidia termékénél.

Az nVidiát tehát ezúttal nem érte akkora csapás, mint a Half-Life 2 esetében. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szoftver néhol még DirectX 7-es funkciókat használ és kevésbé Shader-limitált. A 39 PixelShaderből például csak négy 2.0-ás, míg harminc 1.1-es. Az Aquanoxra jellemző jelenetek ezenkívül nem tartalmaznak például vízfelületeket sem. Mindenesetre a fejlesztők célja egy olyan szoftver megteremtése volt, amely régebbi grafikus chipeken is futtatható. Az nVidiának ez pedig kifejezetten jól jött most, hiszen némi lélegzetvételnyi időhöz jutott a Half-Life 2 után.

Azóta történt

Előzmények